Почетни ансамбл

Са почетним дечјим ансамблом ради Јована Гароња, студент друге године Учитељског факултета у Друштву је 16 година, присутвовала на 10 семинара о народним играма. Госпођица Јована је прошла комплетну школу преношења народних игара, традиције и обичаја у нашем Друштву и оспособљена је за учитеља играња. Госпођица Јована је изузетан играч и истакнути солиста првог ансамбла народних игара у коме још увек игра.

 

Припремни ансамбл

Са припремним дечјим ансамблом ради Даница Денда, студент треће године Учитељског факултета, у Друштву је 17 година, присутвовала на 10 семиара о народним играма. Госпођица Даница је прошла комплетну школу преношења народних игара, традиције и обичаја и оспособљена је за учитеља играња. Госпођица Даница је истакнути солиста и изузетан играч првог ансамбла народних игара  у коме још увак активно игра.

 

Млађи дечији ансамбл

Са млађим дечјим ансамблом раде: госпођа Јелена Марковић, дипломирани фармацеут у Друштву је 23 године, присуствовала на 18 семинара о народним играма. Госпођа Јелена је прошла комплетну школу, од почетног дечијег до истакнутог члана првог ансамбла, солисте и сада уметничког руководиоца. Стручно је оспособљена за преношење народних игара, традиције и обичаја млађим категоријама, стекавши звање учитеља играња.

Ана Павловић је учитељ разредне наставе са играчким стажом од 20 година, присуствовала на 12 семинара о народним играма. Госпођица Ана је прошла комплетну школу обучавања учења и преношења народних игара, традиције и обичаја. Госпођица Ана је са уметничким директором учествовала  у постављању две кореографије, као демонстратор игара и као асистент у раду са другим ансамблима.

 

Старији дечији ансамбл

Са старијим дечјим ансамблом ради Маја Каран, дипломирани логопед у Друштву је 18 година, присуствовала на 15 семинара о народним играма. Госпођица Маја је прошла све селекције у нашем Друштву и израсла у истакнутог члана првог ансамбла и солисту. Госпођица Маја је од 2000. године са првим ансамблом народних игара учествовала у освајању неколико првих и других места на званичним такмичењима. Госпођица Маја је поставила своју прву кореографију старијем дечијем ансамблу народних игара током 2013. Године „Игре из Ђумадије“ а 2014. Године је поставила кореографију „Подвоје“ – Игре равнога Срема.

Момчило Ђуровић је студент Електоротехничког факултета у Друштву је 15 година, присуствовао на 6 семинара о народним играма. Ђуровић је прошао све селекције и ансамбле у нашем Друштву израставши у истакнутог солисту и врсног играча нашег првог ансамбла у коме још увек игра. Господин Ђуровић је учествовао са првим ансамблом у освајању неколико награда на званичним такмичењима.

 

Други омладински ансамбл

Са другим ансамблом раде: Бранислав Киш, дипломирани инжењер у Друштву је 27 година, присуствовао на 18 семинара о народним играма. Бранислав Киш је прошао све селекције нашег Друштва од почетног дечијег до првог ансамбла у коме је постао изузетна играч и солиста. Са првим ансамблом је освојио неколико награда на разним фестивалима. Б. Киш је уметнички руководилац другог ансамбла народних игара.

Са другим ансамблом народних игара ради и Јована Гароња, као женски демонстратор.

 

Први омладински ансамбл

Са првим ансамблом народних игара ради Илија Милић.  У Друштву је 25 година, присуствовао на 21 семинару о народним играма. Илија Милић је уметнички руководилац првог ансамбла народних игара од 2011. године. Пре тога је био асистент уметничког руководиоца 5 година. Поред тога господин Илија је током студија у Швајцарској био уметнички руководилац СКУД-а „Бранко Радичевић“ из Лугана две године. Поред рада у нашем друштву Илија води и КУД „Бранко Радичевић“ из Бољеваца већ три године. Радио је, као асистент уметничког директора, на постављању неколико кореографија у другим друштвима у дијаспори.

 

Гупа певача

 

Са групом певача ради Нина Шурлан, дипломирани информатичар у Друштву је 12 година. Освојила награду као вокални солиста на Смотри „Аматери своме граду“. Група певача је под њеним вођством прошле године на Смотри „Аматери своме граду 2014“ освојила друго место. Поред тога госпођица Нина води и дечију групу певача а изабрана је и за председника Друштва.