У оквиру Друштва, после дугог планирања и припремања, а као резултат велике љубави према песми, почетком 2011. године почела је са радом женска певачка група са задатком да, у духу Друштва, негује културну баштину и очува народну вокалну традицију као њен нераскидив део.

Пред групом, коју тренутно чини 10 девојака, велики је задатак да негују традиционално певање из свих крајева Србије у свом изворном облику и стилским одликама сваког краја.

За остваривање овог задатка група користи теренске снимке, нотне записе и савете еминентних стручњака из ове области, и на тај начин упознаје и увежбава народне песме и постепено гради свој репертоар, који уз стално обогаћивање и проширивање представља на бројим наступима.

Група је учествовала на преко педесет наступа на разним фестивалима и догађајима у Србији и Републици Српској. Поред великог броја наших људи који су имали прилику да нас слушају, група је успешно представила нашу вокалну традицију бројним туристима из Швајцарске, Аустрије, Немачке, Шпаније, Енглеске, Француске…

Под вођством уметничког руководиоца Нине Шурлан група је два пута освојила другу награду на фестивалу “Аматери своме граду” (2014. и 2017. године). Затим, освојила је два пута прву награду на такмичарском фестивалу млађих певачких група “Певај, Србијо”, 2017. године у Аранђеловцу и 2018. године у Раниловићу. Међу најзначајнијим наступима истичемо учешће на 50. јубиларном фестивалу Бемус 2018. године.

Уметнички руководилац

Нина Шурлан