СРПСКЕ ИГРЕ ИЗ ОКОЛИНЕ ГЊИЛАНА

Српске игре из околине Гњилана су игре из колевке српске духовне културе и традиције. Рађене се на основу записа сестара Јанковић и представљају стилизоване игре са оргиналним елементима српских игара са Косова. Народне ношње су такодје изузетно високо оцењене од стране стручног жирија. Ова игра је на смотри “Аматери своме граду” 2000. године, освојила прво место.
Кореограф: В. Јовановић
Музика: М. Шутковић
Музички аранжман: Б. Мастиловић
Трајање: 4,5 мин.

ИГРЕ ДОЛИНОМ НИШАВЕ
Игре долином Нишаве су игре из југоистичне Србије, изузетно динамичне и веселе са елементима који карактеришу тај део нашег етнографског подручја. Игре као што су Шесторак, Лиле-Лиле, Румена и Клецка дају могућност да се играчи размахну и доживе игру на занимљив начин.
Кореограф: Милан Босиљчић – Бели
Музика: народна
Музички аранжман: Б. Мастиловић
Трајање: 4 мин.

ШОПСКО
Шопско је мушка игра из југоисточне Србије са елементима игара из суседних држава Македоније и Бугарске које се играју у пограничним подручјима наше земље. Игра је састављена од изузетно тешких и атрактивних корака који плене својом лепотом али и музиком.
Кореограф: Драгослав Џаџевић
Музика: Д.Шарковић
Музички аранжман: Б.Мастиловић
Трајање: 3,5 мин

СПЛЕТ ИГАРА ИЗ ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ
Сплет игара из западне Србије представља сплет новијих народних игара из дела западне Србије који обухватају: Ваљево, Попучке, Кршна Глава, Бранковина, Радуша, Памбуковица, Гола Глава, Јаутина и Дружетић. Игре су сакупљане на терену и бележене од народних играча на игранкама и вашарима у горе набројаним местима. Ова кореографија је наградјена на смотри “Аматери своме граду” 1977. године.
Кореограф: Војин Јовановић
Музика: Војин Јовановић
Музички аранжман: Б.Мастиловић
Трајање: 5 мин.

СРПСКЕ ИГРЕ ИЗ БОСНЕ
Српске игре из Гуче Горе и Сарајевског поља су игре српског народа из два региона у Босни и Херцеговини који се настављају један на други. Игре су занимљиве са изузетним играчким елементима уз специфично певање комплетног ансамбла. Народне ношње су верна копија оригинала са изузетним критикама жирија. Ова кореографија је освојила прво место на смотри „Аматери своме граду” 2002. године.

Кореограф: Војин Јовановић
Музика: народна
Музички аранжман: Б.Мастиловић
Трајање: 5,5 мин.

ВРАЊАНСКЕ ИГРЕ
Врањанске игре представљају игре српског живља из Врања. То су орјенаталне игре које представљају сублимацију господских беговских игара где игре започињу игром беговица, госпођа аристократкиња. Игре настављау бегови јужњачки тешком и достојанственом беговском игром. Чувши музику у двориште где се догађа игра бегова, улеће лепа циганка са даирама у рукама и почиње да заводи бегове а особито бега коловођу. Када успе својом игром да придобије наклоност бега домаћина, она позива своје другарице чочекиње које још више подижу темпо игре у којој бегови уживају. Када се игра распламса, иза капије ускачу и цигани-чочеци који још више подижу динамику и темпо играња. Видевши све то и бегови и беговице се придружују тој игри која завршава игром чочекиње на гочу. Ношње су оријенталне али српске које су ношене у време турске доминације у Србији.

Кореограф: Војин Јовановић
Музика: В. Цветковић
Музички аранжман: Б.Мастиловић
Трајање: 5,5 мин.