Почетни ансамбл

Јана Гребенаровић је студент Архитектонског факултета у Београду. У Друштву је направила прве играчке кораке, а данас је истакнута солисткиња Првог омладинског ансамбла. У жељи да своју велику љубав према народној игри и традицији пренесе млађим нараштајима, посветила се раду са децом у оквиру Друшва. Поред Почетног дечијег ансамбла води и фолклорну секцију Друштва у основној школи “Филип Филиповић” заједно са Момчилом Ђуровићем.

Припремни ансамбл

Марија Ивановић је студент Економског факултета у Београду и Високе туристичке школе струковних студија. Претходно је похађала билингвално одељење у Десетој гимназији, тако да се успешно служи француским и енглеским језиком.  У Друштву је направила прве играчке кораке, прошла кроз све играчке ансамбле и тренутно активно игра у Првом омладинском ансамблу. Присуствовала је на 6 семинара о народним играма. Од 2013. године  учествује у раду дечијих ансамбала као сарадник асистента Припремног ансамбла. Тренутно ради као асистент Припремног дечијег ансамбла, Другог омладинског ансамбла и секције Друштва у основној школи “Лазар Саватић”. Поред рада са ансамблима, Марија се бави слагањем и одржавањем народне ношње Друштва.

Млађи дечији ансамбл

Ана Павловић је професор разредне наставе са играчким стажом од 25 година, присуствовала је на 14 семинара о народним играма. Госпођица Ана је прошла комплетну школу обучавања, учења и преношења народних игара, традиције и обичаја.
Госпођица Ана је поставила 2014. године своју прву кореографију “Ласте проласте” за Млађи дечији ансамбл, која је награђена на фестивалу “Мали златни опанак” у Ваљеву.
Са уметничким директором учествовала је у постављању 2 кореографије и демонстратор је игара и асистент у раду са другим ансамблима. Госпођица Ана је изабрана од стране уметничког директора за едукатора кадрова за рад са децом школског и млађег школског узраста у организацији Удружења кореографа народних игара Србије.

Милош Јеменшек је по професији физиотерапеут, као и успешан реп музичар који је наступао на истакнутим фестивалима у нашој земљи. Господин Јеменшек је 20 година у Друштву у коме је израстао у истакнутог играча, солисту и гочобију Првог омладинског ансамбла, у којем још увек игра. Прошао је комплетну школу обучавања преношења народних игара. Господин Јеменшек је учествовао у постављању награђене кореографије “Ласте проласте” Млађем дечијем ансамблу. Од стране уметничког директора изабран је 2014. године за асистента Млађег дечијег ансамбла.

Старији дечији ансамбл

Са старијим дечјим ансамблом ради Маја Јововић, дипломирани логопед. У Друштву је 20 година, присуствовала је  на 19 семинара о народним играма. Госпођа Маја је прошла све селекције у нашем Друштву и израсла у истакнутог члана првог ансамбла и солисту. Госпођа Маја је од 2000. године са Првим ансамблом народних игара учествовала у освајању неколико првих и других места на званичним такмичењима. Госпођа Маја је поставила своју прву кореографију старијем дечијем ансамблу народних игара током 2013. године – „Игре из Шумадије“, а 2014. године је поставила и кореографију „Подвоје“ – Игре равнога Срема. Радила је као асистент припремног ансамбла, а потом, од 2007. године  ради као асистент старијег дечијег ансамбла.

Момчило Ђуровић је студент Електоротехничког факултета. У Друштву је од 2005. године. Присуствовао је на 10 семинара о народним играма. Ђуровић је прошао све селекције и ансамбле у нашем Друштву израставши у истакнутог солисту и врсног играча  Првог ансамбла у коме још увек игра. Господин Ђуровић је учествовао са Првим ансамблом у освајању неколико награда на званичним такмичењима.

Други омладински ансамбл

Бранислав Киш,  уметнички руководилац другог ансамбла народних игара, по струци је дипломирани машински инжењер. У Друштву је од 1989. године. Присуствовао је на 18 семинара о народним играма. Бранислав Киш је прошао све селекције нашег Друштва, од почетног дечијег до првог ансамбла, у коме је постао изузетан играч и солиста. Са првим ансамблом је освојио неколико награда на фестивалима. Живи и ради у Београду.

Са другим ансамблом народних игара ради и Марија Ивановић.

Први омладински ансамбл

Са првим ансамблом народних игара ради Илија Милић.  У Друштву је 30 година. Присуствовао је на 21 семинару о народним играма. Илија Милић је уметнички руководилац првог ансамбла народних игара од 2011. године. Пре тога је био асистент уметничког руководиоца 5 година. Поред тога, господин Илија је током студија у Швајцарској био уметнички руководилац СКУД-а „Бранко Радичевић“ из Лугана две године. Радио је, као асистент уметничког директора, на постављању неколико кореографија у другим друштвима у дијаспори.

Група певача 

Уметнички руководилац женске певачке групе Нина Шурлан, родом је из Козарске Дубице, где још у раној младости показује интересовање и љубав за традиционалне облике игре, песме и музике код Срба. После више од две деценије посвећености, резултати те љубави су видљиви у свим аспектима њеног живота. Тренутно је председник нашег Друштва, које са више од четири стотине чланова даје значајан допринос у очувању праве изворности и традиције. Поред тога, сопственим напорима окупила је десет младих и пре свега талентованих девојака (узраста између 15 и 22 године) и тај таленат и младост уобличила у женску певачку групу која већ 8 година само ниже успехе и никог не оставља равнодушним. У неколико наврата дала је допринос у очувању националног идентитета Срба Крајишника у Београду.  Редовни је учесник фестивала „Крајишки бисери“ у Пландишту, на којему је 2017. године са певачком групом освојила прву награду. Живи и ради у Београду.

Народни оркестар

Ана Пантелић рођена је 1988. године у Београду. Српским музичко-фолклорним наслеђем се бави од 2001. године, са почецима у КУД “Бранко Радичевић” у Земуну. Од 2006. године члан је Народног оркестра АД “Нови Београд”. Наредне године постала је, најпре, асистент, а затим и једна од уметничких руководиоца Народног оркестра. Наступала је 2010. године на 16. музичком фестивалу  “Царевчеви дани” у Великом Градишту (такмичењу виолиниста народне музике) и том приликом освојила је треће место. Са нашим Народним оркестром освојила је бројне награде. Сарађивала је са Народним оркестром РТС-а, етномузикологом Миром Дробац, чувеним виолинистом Бранком Белобрком и пијанистом професором Николом Рацков. Тренд успешних наступа се наставио и до дана данашњег, што је резултат великог уложеног труда, квалитетног и преданог рада.  Завршила је упоредо Девету београдску гимназију “Михајло Петровић Алас” и средњу музичку школу “Коста Манојловић” у Земуну. Сада је мастер инжењер грађевинарства, а хоби јој је идаље бављење музиком – класичном, поп, рок, изворном народном. Непрестано, већ 22 године.

Милош Милић, по професији инструменталиста, завршио је средњу музичку школу – одсек хармоника. Поред клавирне и хармонике дугметаре, Милош свира гоч и тарабуку. Осим музиком, бави се тонском и живом продукцијом. Од малена гаји љубав према музици и игри. Некада истакнути играч и солиста Првог омладинског ансамбла, данас је прва хармоника Народног оркестра нашег друштва и корепетитор на пробама, а 2014. године је постављен за Уметничког руководиоца Народног оркестра Друштва. Ипак, овај свестрани господин није запоставио ни игру. Наиме, Милош је уметнички директор и уметнички руководилац ансамбала ДЗНТ “Искон” из  Шимановаца, као и КУД “Дукат” из Траискирхена, Аустрија. Као играч, корепетитор, музички уредник или асистент у реализацији семинара, учествовао је на готовом свим семинарима, које је АД “Нови Београд” организовало. Учествовао је и у постављању више кореографија господина Војина Јовановића, уметничког директора Друштва.Дес

Током последњих 5 година обавља и функцију координатора Друштва.