Неке од кореографија на нашем репертоару из категорије интернационалног програма су:

  • Игре Чикоша из Бачке

Игре Чикоша из Бачке представљају изузетно занимљиве игре мађарске националне мањине, одгајивача коња из Бачке, северног дела Србије. Игре представљају борбу одгајивача коња око најлепше девојке. Момци се боре бичевима, којима се кроте коњи. Народне ношње су пуне мађарског колорита и изузетно су атрактивне и допадљиве.

кореографија: Драгослав Џаџевић
музика: Драгољуб Шарковић
музички аранжман: Бранко Мастиловић

 

  • Циганске игре

У свим деловима Србије има Рома, који се међу собом разликују у зависности у ком делу земље живе. Међутим, игре пуне динамике и циганске разузданости су свуда сличне. Ова кореографија садржи игре свих ромских заједница од севера до југа Србије. Пуне су покрета, ритмова и надигравања. Ношње су шарене и изузетно богате контрастима, као што доликује циганима. Девојке заносно играју и сукњама заводе момке. Момци дају све од себе да би их освојили.

кореографија: Војин Јовановић
музика: Д. Симић
музички аранжман: Бранко Мастиловић

 

  • Игре из Војводине

Ова кореографија показује разновсност и бројност нацоналних мањина у северној српској покрајини. Више десетина разних народности захтевају да се игре нижу једна за другом са разноликим елементима у којима се смењују акробације и играчко надметање, како у лепоти играња, тако и у издржљивости. Ова кореографија је увек круна у низу кореографија нашег програма, која готово никад не буде изведена без више враћања на бис.

кореографија: Драгослав Џаџевић
музика: Драгољуб Шарковић
музички аранжман: Бранко Мастиловић

 

  • Игре из Румуније

Изузетно поетичне и виртуозне, али тешке игре наших суседа Румуна са добром музиком и складним корацима уз добро осмишљену стилизовану ношњу, која плени бојама, чине изванредну визуелну и чулну целину. Момци вешто управљају девојкама током игре, чинећи да и оне морају перфектно играти како би заједно показали играчко умеће.

кореографија: Драган Пантелић
музика: Арсеније Перић
музички аранжман: Бранко Мастиловић